Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τι συμβαίνει αν κοιτάξετε επίμονα τα μάτια κάποιου άλλου για 10 λεπτά!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τι συμβαίνει αν κοιτάξετε επίμονα τα μάτια κάποιου άλλου για 10 λεπτά!

Είναι εξωπραγματικό αυτό που θα σας συμβεί αν δοκιμάσετε να το κάνετε! Ούτε που θα το φανταζόσασταν Λένε ότι τα μάτια αποτελούν το παράθυρο της ψυχής. Τώρα πλέον, μπορεί τα μάτια των άλλων να αποτελέσουν επίσης το παράθυρο της ψυχής σας.


Κοιτώντας στα μάτια των άλλων ανθρώπων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορείτε να μεταβάλετε τη συνείδησή σας. Αυτό δεν αποτελεί ένα ψευδο-επιστημονικό συμπέρασμα, αλλά βασίζεται σε κάποιες επιστημονικές αποδείξεις.

Ο Giovanni Caputo, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ουρμπίνο της Ιταλίας, έκανε αυτή την ανακάλυψη πριν από μερικά χρόνια αφού ζήτησε από 50 εθελοντές να κοιτάξουν την αντανάκλασή τους σε έναν καθρέφτη για 10 λεπτά μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο. Μετά από περίπου 1 λεπτό, άρχισαν να βιώνουν περίεργα πράγματα. Ύστερα από λίγο, τα πρόσωπά τους άρχισαν να παραμορφώνονται. Άρχισαν να βλέπουν εικόνες ζώων, τεράτων, ακόμη και μελών της οικογένειάς τους που είχαν πεθάνει προ πολλού. Αυτό είναι ένα φαινόμενο γνωστό ως «οφθαλμαπάτη των παράξενων προσώπων». Τα αποτελέσματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα, όταν αντί για τον καθρέφτη κοιτάζετε ένα άλλο πρόσωπο.

Το πείραμα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychiatry Research». Ο Caputo έβαλε 40 νεαρούς ενήλικες να καθίσουν ο ένας απέναντι από τον άλλο σε ένα αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο και σε απόσταση 1,5 μέτρου. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό, αλλά όχι τόσο ώστε να μην διακρίνονται τα λεπτομερέστερα χαρακτηριστικά των προσώπων. Το χρώματα και η όραση όμως ήταν μειωμένα.

Οι μισοί συμμετέχοντες από την ομάδα κοίταζαν κατευθείαν ο ένας τον άλλο. Οι άλλοι μισοί κάθισαν πλάτη με πλάτη κοιτάζοντας τον τοίχο. Δεν γνώριζαν τι περιλάμβανε το πείραμα, αλλά ενημερώθηκαν ότι θα περιλαμβάνει διαλογισμό. Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά εντυπωσιακά. Όσοι κοιτάζονταν μεταξύ τους ανέφεραν ότι βιώσαν υψηλότερα επίπεδα έντασης χρώματος. Ο «θόρυβος» ήταν πιο έντονος απ’ ό,τι θα έπρεπε. Ο χρόνος επιβραδύνονταν και ένιωθαν κάπως παράξενα. Το 90% δήλωσε ότι το πρόσωπο του άλλου συμμετέχοντα τους φαινόταν παραμορφωμένο. Το 75% ανέφερε ότι έβλεπε τέρατα και το 15% είπε ότι είδε πρόσωπα συγγενών.

Ο Caputo αναφέρει ότι οι αισθήσεις παρουσίαζαν συμπτώματα απόσπασης, γεγονός που περιγράφει την απομάκρυνση από τη σύνδεση του ατόμου με την πραγματικότητα. Θεωρεί επίσης ότι αυτή η οφθαλμαπάτη μπορεί να είναι συνέπεια της απότομης επαναφοράς σε αυτήν την πραγματικότητα μετά την είσοδο σε μια κατάσταση έκστασης.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επική μονομαχία σκύλου και γάτας (Video)

Θυμίζει κάτι από άγρια Δύση, με την μουσική επένδυση να κάνει το βίντεο απλά ΕΠΙΚΟ!

Αυτή είναι αναμέτρηση: Bodybuilder προκαλεί αθλητή μαύρης ζώνης στο Jui Jitsu και τότε... [video]

Tα στοιχήματά σας παρακαλώ!

Οι περισσότεροι μάλλον θα ποντάρατε στον μεγαλόσωμο κύριο για να κερδίσει, όμως θα σας συμβουλεύαμε να το ξανασκεφτείτε. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!

Αυτή είναι η επίμαχη φωτογραφία που ανάγκασε μια δασκάλα να παραιτηθεί

Μια καθηγήτρια Γυμνασίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά την «αποκαλυπτική selfie» που ανέβασε στο Facebook, όταν και τελικά παραιτήθηκε από τις διδακτικές της υποχρεώσεις.

Εμμηνόπαυση: Τα συνήθη λάθη που κάνετε και παίρνετε κιλά

Οι γυναίκες που έχουν ήδη μπει στην εμμηνόπαυση ξέρουν ότι αυτή πηγαίνει σχεδόν πάντα χέρι – χέρι με την αύξηση κιλών.

Επικά κόλπα από απίθανους ανθρώπους στην πισίνα

Για κάποιους, το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ!

Λύθηκε το μυστήριο! Ιδού τι κάνουν στις ακατάλληλες ταινίες για να είναι το "κοντάρι" όρθιο... [video]

Μια απολαυστική εμπειρία θέλουμε να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν είναι όμως πάντα στο χέpι μας uπάpχει ένας τρόπος να κερδίσουν οι άνδρες μια μικρή… παράταση στην επαφή εφαρμόζοντας μια απλή τακτική. Πρόκειται για μια μη επεμβατική και ανέξοδη μέθοδο που χαίρει της υποστήριξης των επιστημόνων.

12 σημάδια που δείχνουν ότι αρχίζεις να ερωτεύεσαι

Μπορεί να σε εμπνεύσει και σίγουρα θα κάνει τη ζωή σου πιο όμορφη και πιο συναρπαστική. Ο έρωτας, όπως η φύση γύρω σου, ανθίζει την άνοιξη… Είσαι έτοιμος; Διάβασε πώς θα το καταλάβεις ότι ερωτεύεσαι…

Ο καλύτερος εραστής του κόσμου! Δες ποιος είναι...

Όσοι παλεύετε για τον τίτλο του καλύτερου εραστή του κόσμου, άδικα κουράζεστε. Ο εκλεκτός βρέθηκε…

Είναι ο Ύπνος! Ναι σωστά διαβάσατε, και αν σας φαίνεται κουφό, δείτε το γιατί:

"αυτοκινητα μεταχειρισμενα απο τραπεζες"

"αυτοκινητα μεταχειρισμενα απο τραπεζες", "αυτοκίνητα από κατάσχεση", "πλειστηριασμοί αυτοκινήτων", "δημοπρασίες αυτοκινήτων"