Ελάτε μαζί μας κάνοντας απλά ένα "LIKE"!

Παρακαλώ περιμένετε.... 10 δευτερόλεπτα...!!!...Παράβλεψη...

Απίστευτα, μοναδικά και πιπεράτα νέα!


Τελευταία νέα από τους 4 τροχούς!

Ποιοι γλιτώνουν έως και 17 χρόνια δουλειάς - Τα 4 "παραθυράκια"


Το χρονικό κενό το οποίο απομένει μέχρι να γίνουν οι τελικές ρυθμίσεις και να τεθεί σε... εφαρμογή το νέο ασφαλιστικό, δίνει την ευκαιρία σε 150.000 ασφαλισμένους να αποτρέψουν την μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και να γλιτώσουν έως και 17 έτη.


Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος σε σχετικό του δημοσίευμα, οι ευκαιρίες και τα παράθυρα που ανοίγει το «κενό» από την ψήφιση έως την πλήρη εφαρμογή του νόμου αφορούν όλους όσοι πρωτοασφαλίστηκαν μέχρι το 1992 και συμπλήρωσαν, ή συμπληρώνουν, με τη χρήση πλασματικών ετών, ακόμη και σήμερα, το χρόνο που έπρεπε να έχουν μέχρι το 2012, ώστε να αποχωρήσουν πριν από τα 62 και τα 67.

Κερδισμένοι είναι και όσοι συμπληρώνουν την 35ετια για έξοδο χωρίς όριο ως τις 19 Αυγούστου, ενώ δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με ευνοϊκές προϋποθέσεις για τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη πιάσει το όριο ηλικίας που θα έβγαιναν στη σύνταξη.


Αυτό που αξίζει να σημειωθεί στην τελευταία περίπτωση είναι ότι υπάρχει η σκέψη να δοθεί η δυνατότητα αναγνώρισης περισσότερων πλασματικών ετών για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε όσους είναι 62 ή 67 ετών αλλά δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης για να πάρουν μειωμένη ή πλήρη σύνταξη αντίστοιχα.

Από την άλλη, μικρότερη είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους έχουν ήδη συμπληρώσει 35ετία σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και Τράπεζες ή έχουν 10.000 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ.

Όσον αφορά στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, δίνεται μία ακόμα ευκαιρία καθώς θα μπορούν να θεμελιώσουν πιο γρήγορα δικαίωμα εξόδου με αναγνώριση ως και πέντε πλασματικών ετών και συνολικά ως και 10 ετών προκειμένου να πιάσουν τα όρια ασφάλισης και να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων για 35ετία, πάντα με την προϋπόθεση όμως ότι έχουν πιάσει την 25ετία το 2011 ή το 2012.
Tromaktiko