Ελάτε μαζί μας κάνοντας απλά ένα "LIKE"!

Παρακαλώ περιμένετε.... 10 δευτερόλεπτα...!!!...Παράβλεψη...

Απίστευτα, μοναδικά και πιπεράτα νέα!


Τελευταία νέα από τους 4 τροχούς!

Xωρισμός: Πως αντιδρούν οι γυναίκες και πως οι άνδρες;

Όταν είσαι γυναίκα και σκέφτεσαι το χωρισμό, σου γίνεται εικόνα το εξής: παγωτό, κλάμα, και αγκαλιά με την κολλητή στον καναπέ.
Αν είσαι άντρας πάλι, το ποτό αντικαθιστά το παγωτό και ο καναπές από το κοντινότερο μπαράκι. Τουλάχιστον, τέτοιου είδους στερεότυπα έχουν επικρατήσει εδώ και χρόνια στη λαϊκή κουλτούρα και όπως φαίνεται κρύβουν μεγάλες αλήθειες Σύμφωνα με νέα μελέτη που εκπονήθηκε από Αμερικανούς ερευνητές και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Behavioral Sciences, οι γυναίκες φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη συναισθηματική καταπόνηση λόγω ενός χωρισμού σε σύγκριση με τους άνδρες, όμως ξεπερνούν το τέλος της σχέσης πολύ πιο γρήγορα απ' ότι το «ισχυρό φύλο».

Όταν τη χωρίζει ο σύντροφός της, μια γυναίκα είναι πιο πιθανό να αισθανθεί θυμό, να κατακλυστεί από άγχος και να πάρει μερικά παραπανίσια κιλά, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Παράλληλα, οι γυναίκες είναι λιγότερο αυτο-καταστροφικές και στρέφονται σε φίλους και συγγενείς για υποστήριξη, με τα άτομα από το κοντινό τους περιβάλλον να παρέχουν σημαντική βοήθεια ώστε να ξεπεράσουν το χωρισμό.

Από την άλλη, οι άνδρες απλώς συμβιβάζονται με την ιδέα ότι είναι και πάλι ελεύθεροι, αν και έχουν την τάση να κρατούν την πικρία της απόρριψης ακόμη και για χρόνια.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι διαφορές αυτές οφείλονται στην ίδια τη Βιολογία, καθώς πιστεύουν ότι οι γυναίκες «έχουν περισσότερα να χάσουν» αν μείνουν με το λάθος σύντροφο και ανακάμπτουν πιο γρήγορα επειδή εκφράζουν πιο ανοιχτά τα συναισθήματά τους.

Τα παραπάνω συμπεράσματα βασίστηκαν σε δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 5.705 άνθρωποι από 96 χώρες.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν τον πόνο του χωρισμού με βάση μια κλίμακα από το 0 έως το 10, με το 0 να αντιπροσωπεύει την απόλυτη ηρεμία και το 10 τον αβάσταχτο πόνο. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες έδωσαν βαθμολογία 6,84 όσον αφορά το συναισθηματικό μαρτύριο στο οποίο τις υποβάλλει ένας χωρισμός, ενώ για τους άνδρες η βαθμολογία ήταν κατά μέσο όρο 6,58. Όσον αφορά τον αμιγώς σωματικό πόνο, οι γυναίκες έδωσαν κατά μέσο όρο βαθμολογία 4,21 ενώ οι άνδρες 3,75.

Οι γυναίκες δήλωσαν πως αισθάνονται περισσότερο θυμό, άγχος και φόβο, ενώ οι άνδρες βιώνουν θλίψη και αποπροσανατολισμό. Οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να επέλθουν σε κατάσταση πανικού, να χάσουν τον ύπνο τους και να στραφούν στο φαγητό. Tromaktiko