Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Βροχή» πληροφοριών για την τραγωδία με τον Βαγγέλη αλλά...εκ των υστέρων!

Κατακλυσμός πληροφοριών και δηλώσεων καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια να "ξετυλιχθεί το κουβάρι" της αυτοκτονίας του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε τη χώρα.

Όπως όλα δείχνουν από τις μέχρι τώρα μαρτυρίες συμφοιτητών και καθηγητών, όλοι γνώριζαν για το bullying που δεχόταν ο 20χρονος Κρητικός τον τελευταίο καιρό.

Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει και το πόρισμα «φωτιά» από το κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Σχολή, στο οποίο γίνονται αναφορές για επεισόδια πρωτοφανούς σκληρότητας κατά του Βαγγέλη.

Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων τα οποία θα συμπληρώσουν το πόρισμα του Καθηγητή Ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη. Ο χρόνος θανάτου έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια και ταιριάζει απόλυτα με αυτόν της εξαφάνισης.

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας...


Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στην ημέρα εξαφάνισης του Βαγγέλη, την 6η Φεβρουαρίου. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα πρόσωπα που είδε, τα τηλεφωνήματα που έκανε αλλά και τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες πριν εξαφανιστεί και δώσει τέλος στη ζωή του.

Οι τρεις πυλώνες ερευνών που εστιάζουν οι Αρχές είναι το κινητό τηλέφωνο του Βαγγέλη και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να ελέγξουν με ποιον ή ποιους μίλησε εκείνη την ημέρα (δύο ώρες πριν μίλησε με την μητέρα του).

Δεύτερον οι μαρτυρίες οι οποίες «δείχνουν» τον σκληρό πυρήνα των Κρητικών σπουδαστών (πιθανότατα 4 άτομα), που φέρονται να τον κακομεταχειριζόταν και τρίτον το επίμαχο βίντεο στο οποίο διακρίνεται για τελευταία φορά ο Βαγγέλης να περνά έξω από ένα πρατήριο καυσίμων με κατεύθυνση την περιοχή όπου και αυτοκτόνησε.

Ακολουθούσαν στον Βαγγέλη ;

Ένα νέο βίντεο βρίσκεται στα χέρια των αρχών των Ιωαννίνων που εξετάζουν την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΡΙΤ, η αστυνομία έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό στο οποίο διακρίνεται μια παρέα ατόμων να ακολουθεί ένα παιδί το οποίο προχωρά κοντά στο βενζινάδικο όπου πέρασε ο Βαγγέλης την ημέρα που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Συγχρόνως η ασφάλεια έχει συλλέξει το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων του βενζινάδικου εκείνης της ημέρας. Σε αυτό έχει εντοπιστεί ομάδα νεαρών η οποία ακολουθεί τον Βαγγέλη σε πολύ μικρή απόσταση.

Οι τελευταίες εικόνες που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί δείχνουν τον Βαγγέλη να περπατάει απέναντι από το εν λόγο βενζινάδικο και μετά τα ίχνη του χάνονται, ενώ η παρέα συνεχίζει προς την ίδια κατεύθυνση. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο και ψάχνει απάντηση στο ερώτημα για το εάν τα συγκεκριμένα άτομα ακολούθησαν τον Βαγγέλη μέχρι το σημείο που βρέθηκε νεκρός ή όχι.

Την εξέλιξη της έρευνας παρακολουθεί από πολύ κοντά ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων, ο οποίος έχει καθημερινή ενημέρωση και δίνει τις ανάλογες κατευθύνσεις.

Το πόρισμα «φωτιά»

Στο πόρισμα που αποκάλυψε το Mega για τα όσα συνέβαιναν στη Σχολή, όλα δείχνουν ότι είχε γίνει το κολαστήριο του 20χρονου.

Ενδεικτικά ένας εκ των σπουδαστών της Σχολής αναφέρει στην κατάθεσή του: «Μια μέρα λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 άκουσα ότι του λέγανε (σσ οι Κρητικοί) να τον δέσουν στην καρέκλα και αυτός απάντησε ότι «αν θέλετε δέστε με». Ξέρω ότι τον κλείσανε στη ντουλάπα δεμένο και του ρίχνανε νομίσματα για να τραγουδάει. Οι καθηγητές γνώριζαν τα πάντα. Γνωρίζω τα παιδιά, που τους είχαν ενημερώσει».

Η υπεύθυνη της εστίας που έμεναν τα παιδιά δηλώνει μεταξύ άλλων ότι : «Όντως το 2014 η συμπεριφορά απέναντι στο Βαγγέλη ήταν απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική. Του έκλειναν το ζεστό νερό, όταν έκανε μπάνιο, τον κλείσανε σε ντουλάπα, του ρίχνανε κέρματα, τον ξύρισαν παρά τη θέληση του».

Μεταξύ άλλων στο πόρισμα διαπιστώνονται τα εξής : «Έλαβαν χώρα γεγονότα ενδοσχολικής βίας τόσο σε βάρος του μαθητή Γιακουμάκη όσο και άλλων μαθητών που ζούσαν κάτω από απειλές και τον φόβο που προκαλούσε η ομάδα των Κρητικών μαθητών, η οποία λειτουργούσε σε κλειστό κύκλο προκαλώντας εύλογο φόβο στους συμμαθητές τους.

Δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών, που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγ. Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλλων μαθητών από κανένα όργανο της Σχολής».

Από την μεριά τους η ομάδα των 4-5 συμφοιτητών του Βαγγέλη από την Κρήτη αρνούνται κάθε κατηγορία περί εκφοβισμού του και κάνουν λόγο για άδικη στοχοποίησή τους: «Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Καλό είναι να αφήσουμε τις αρχές να δείξουν το πόρισμα».

Στο μεταξύ στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέο περιστατικό με φοιτητή της Σχολής των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, υπάρχει και άλλο θύμα bullying, το οποίο υφίσταται τραμπουκισμούς από συμφοιτητές του.

«Πιστεύω ότι κάποιοι σιγά σιγά ωριμάζουν και αρχίζουν να μιλάνε», είπε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, στην εφημερίδα και τόνισε: «Πριν από περίπου δέκα μέρες με πήρε τηλέφωνο μια μητέρα πανικόβλητη. Μου είπε πως ο γιος της, που σπουδάζει στην σχολή, δεχόταν απειλητικά μηνύματα. Τον έφερα σε επαφή με τον συνεργάτη μου στα Ιωάννινα, Φώντα Βρόσγο και τους είπα να πάνε κατευθείαν στην αστυνομία. Ύστερα, παρουσία ενός θείου του Βαγγέλη, μας είπε όλα όσα συνέβαιναν στη σχολή. Το παιδί ήταν φοβισμένο μήπως το δουν να μιλάει».

Η αποκάλυψη αυτή δίνει νέες διαστάσεις στο θέμα της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων, η οποία μπαίνει ξανά στο στόχαστρο, ώστε να ερευνηθούν τα δεδομένα που προέκυψαν.

Να θυμίσουμε, πως με νέα διάταξη, που εισάγεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, ορίζεται πως υπάρχει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών για όσους διαπράττουν bullying, αλλά και για εκείνους που κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε το περιστατικό.

Πηγή: cretalive

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βόλος: Φούλαρε το αυτοκίνητο με βενζίνη και τον έζωσαν τα φίδια – Έμπλεξε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου!

Ο οδηγός σταμάτησε στο βενζινάδικο και ζήτησε να φουλάρουν το αυτοκίνητο βενζίνη. Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν στη συνέχεια φυσιολογικά...

Πώς να μην ξεφορτώσεις έναν τσιμεντένιο κύλινδρο (Video)

Φάνηκε από νωρίς πως θα κατέληγε το πράγμα…

Τα μεγαλύτερα Fails της εβδομάδας (Video)

Το FailArmy συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα κατορθώματα βλακείας που κατέγραψε η κάμερα αυτή την εβδομάδα!

Ελληνίδες με ασυγκράτητο μπούστο. Κορίτσια της showbiz που φημίζονται για τα πληθωρικά ντεκολτέ τους

Και να ήθελαν να το κρύψουν θα ήταν κάπως δύσκολο, αφού το δυνατό τους σημείο είναι το πλούσιο και εντυπωσιακό στήθος τους. Στην ελληνική τηλεόραση η παρουσία τους είναι αρκετά συχνή και μαγνητίζουν τα αντρικά βλέμματα με το πληθωρικό μπούστο τους.
Ο λόγος για τις Χριστίνα Μουστάκα, Εύα Λάσκαρη, Νικολέττα Ράλλη, Έλενα Παπαβασιλείου, Μαρία Κορινθίου, Σάσα Μπάστα, Όλγα Φαρμάκη, Έλενα Παπαρίζου, Δούκισσα Νομικού και Χριστίνα Στεφανίδη που ανήκουν στη μακροσκελή λίστα με τα καλύτερα μπούστα της εγχώριας showbiz.

Τα καλύτερα ...string της Μυκόνου! (Video)

Τα καλύτερα ...string του καλοκαιριού στην κοσμοπολίτικη Μύκονο!

Επιστήμονας εξηγεί γιατί στους άντρες αρέσουν τα γυναικεία οπίσθια

Σε κάποιους αρέσουν οι γυναίκες με μεγάλα στήθη και άλλοι δηλώνουν πως το μάτι τους ...

Κινούμενος πειρασμός...Η πανέμορφη και ιδιαίτερα προικισμένη Σοφία Φυρού επέστρεψε στη Μύκονο και έβαλε «φωτιά» με το μικροσκοπικό μπικίνι της (vid)

Η αλήθεια πάντως είναι πως τέτοια προσόντα δύσκολα να τα… εγκλωβίσεις και άλλο τόσο δύσκολο είναι η πληθωρική καλλονή που έγινε γνωστή ως η οδηγός του αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό του Ηλία Βρεττού την Καθαρά Δευτέρα, να περάσει απαρατήρητη.

Τρόμος σε πτήση από Λονδίνο προς Λάρνακα! Λιποθυμίες και καταγγελίες από τους επιβάτες

Σκηνές «τρόμου» περιγράφουν βρετανικές εφημερίδες στην καμπίνα αεροσκάφους των Βρετανικών Αερογραμμών το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο πριν αυτό απογειωθεί από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου προς τη Λάρνακα.

22 διάσημες εικόνες που δείχνουν τη δύναμη της φωτογραφίας (Video)

Το περιοδικό φωτογραφίας COOPH εξερευνά 22 χαρακτηριστικές φωτογραφίες και μοναδικές στιγμές της ιστορίας που απαθανάτισαν τα ανθρώπινα συναισθήματα και συγκλόνισαν τον κόσμο.

Survivor Trailer: ΟΛΑ Αλλάζουν από τη Κυριακή. Σοκάρει ο Τραυματισμός του Νικόλα και η Μεγάλη Έκπληξη.

Προβληματισμός και αγωνία επικρατεί στους παίκτες των δυο ομάδων για το πως θα συνεχιστεί το παιχνίδι μετά την αποχώρηση της Εύης Σαλταφερίδου! Διάσημοι και Μαχητές συζητάνε λίγο πριν τον αγώνα και φυσικά τα «καρφιά» για το χαμόγελο του Νικόλ