Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτά είναι τα 10 πιό καρκινογόνα τρόφιμα

Ποιες τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά έχουν όντως αποδειχθεί επιστημονικά ότι… μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Κάποιες μάλιστα, αυξάνουν τις πιθανότητες πολύ περισσότερο…


Αναλυτικά η λίστα όπως την παρουσιάζει το nutrilabs:


1) Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs) γενετικά τροποποιημένα τρόφιμαΕννοείται ότι οι GMOs δεν έχουν καμία θέση σε μια υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και οι GMOs, αλλά και τα χημικά που τους βάζουν, κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, οι GMOs είναι παντού, όπως στα παράγωγα τροφίμων (καλαμπόκι, σόγια, canola). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημέναβιολογικά, μη-γενετικά τροποποιημένα αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

2) Επεξεργασμένα κρέατα Τα περισσότερα από αυτά, όπως το μπέικον, το λουκάνικο, τα hot-dog, περιέχουν χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να φαίνονται φρέσκα και ελκυστικά, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής.

3) Ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων Μπορεί να είναι βολικές, αλλά αυτές οι σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του πακγρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ (PFOA) που περιέχεται στα ποπκορν μικροκυμάτων ως “πιθανώς” καρκινογόνο. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το χημικό αυτό προκαλεί την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Όμοια, το χημικό διακετύλιο που χρησιμοποιείται στα ίδια τα ποπκόρν, σχετίζεται με βλάβες και καρκίνο των πνευμόνων.

4) Προϊόντα τύπου κόλα Όπως τα επεξεργασμένα κρέατα, έτσι και τα αναψυκτικά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνους. Οξύνει το pH του σώματος και ταΐζει τα καρκινικά κύτταρα, καθώς είναι γεμάτη ζάχαρη, χημικά και χρωστικές ουσίες. Το καραμελόχρωμα και η 4-μεθυλιμιδαζόλη (4-MI) έχει φανεί ότι και από μόνα τους μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

5) Φαγητά και αναψυκτικά “διαίτης” Ακόμα χειρότερη από τα κανονικά αναψυκτικά είναι τα διαίτης και τα φαγητά “διαίτης”. Πρόσφατα έγινε μια έρευνα από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που συμπεριέλαβε 20 ξεχωριστές μελέτες. Κατέληξε ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο συνηθισμένα γλυκαντικά, προκαλεί μια σωρεία ασθενειών μαζί με προβλήματα στη γέννηση και καρκίνο. Τα γλυκαντικά σουκραλόζη, σακχαρίνη και πολλά άλλα έχουν επίσης συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

6) Επεξεργασμένο “λευκό” αλεύρι Το επεξεργασμένο αλεύρι είναι συνηθισμένο συστατικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά οι υπερβολικοί υδατάνθρακες που περιέχει θέλουν προσοχή. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασίασε την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (όπως το αλεύρι) ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, το οποίο τροφοδοτεί απευθείας τα καρκινικά κύτταρα και την εξάπλωσή τους.

7) Επεξεργασμένη ζάχαρη Το ίδιο ισχύει και για την επεξεργασμένη ζάχαρη, που ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα καθώς είναι η ιδανική τροφή για τα καρκινικά κύτταρα. Οπότε, αφού τα μπισκότα, οι τούρτες, τα κέικ, τα αναψυκτικά, οι χυμοί, οι σάλτσες, τα δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι γεμάτα HFCS και άλλες ζάχαρες, είναι λογικό που οι καρκίνοι αυξάνονται όλο και πιο πολύ τελευταία.

8) Μήλα, σταφύλια και άλλα “βρόμικα” φρούτα Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν όμως τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά, ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Το Environmental Working Group βρήκε ότι το 98% όλων των προϊόντων συμβατικής καλλιέργειας (ιδίως τα “βρόμικα” φρούτα) είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

9) Σολωμός ιχθυοτροφείου σολωμός διοξίνες καρκίνοςΟ σολωμός ιχθυοτροφείου είναι άλλο ένα επικίνδυνο τρόφιμο, σύμφωνα με τον Dr. David Carpenter, Διευθυντή στο Ινστιτούτο Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Albany. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, ο σολωμός αυτός έχει έλλειψη βιταμίνης D, μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, PCBs, επιβραδυντές φλόγας, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά.

10) Υδρογονωμένα έλαια Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα και να παρατείνουν το χρόνο τους στο ράφι. Όμως, τα υδρογονωμένα έλαια αλλάζουν τη δομή και την ευλυγισία της κυτταρικής μεμβράνης σε όλα τα κύτταρα του σώματος. Αυτό οδηγεί σε πολλές ασθένειες, μία από τις οποίες είναι και ο καρκίνος. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν σταματήσει τη χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά (υδρογονωμένα) εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βόλος: Φούλαρε το αυτοκίνητο με βενζίνη και τον έζωσαν τα φίδια – Έμπλεξε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου!

Ο οδηγός σταμάτησε στο βενζινάδικο και ζήτησε να φουλάρουν το αυτοκίνητο βενζίνη. Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν στη συνέχεια φυσιολογικά...

Πώς να μην ξεφορτώσεις έναν τσιμεντένιο κύλινδρο (Video)

Φάνηκε από νωρίς πως θα κατέληγε το πράγμα…

Τα μεγαλύτερα Fails της εβδομάδας (Video)

Το FailArmy συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα κατορθώματα βλακείας που κατέγραψε η κάμερα αυτή την εβδομάδα!

Ελληνίδες με ασυγκράτητο μπούστο. Κορίτσια της showbiz που φημίζονται για τα πληθωρικά ντεκολτέ τους

Και να ήθελαν να το κρύψουν θα ήταν κάπως δύσκολο, αφού το δυνατό τους σημείο είναι το πλούσιο και εντυπωσιακό στήθος τους. Στην ελληνική τηλεόραση η παρουσία τους είναι αρκετά συχνή και μαγνητίζουν τα αντρικά βλέμματα με το πληθωρικό μπούστο τους.
Ο λόγος για τις Χριστίνα Μουστάκα, Εύα Λάσκαρη, Νικολέττα Ράλλη, Έλενα Παπαβασιλείου, Μαρία Κορινθίου, Σάσα Μπάστα, Όλγα Φαρμάκη, Έλενα Παπαρίζου, Δούκισσα Νομικού και Χριστίνα Στεφανίδη που ανήκουν στη μακροσκελή λίστα με τα καλύτερα μπούστα της εγχώριας showbiz.

Τα καλύτερα ...string της Μυκόνου! (Video)

Τα καλύτερα ...string του καλοκαιριού στην κοσμοπολίτικη Μύκονο!

Επιστήμονας εξηγεί γιατί στους άντρες αρέσουν τα γυναικεία οπίσθια

Σε κάποιους αρέσουν οι γυναίκες με μεγάλα στήθη και άλλοι δηλώνουν πως το μάτι τους ...

Κινούμενος πειρασμός...Η πανέμορφη και ιδιαίτερα προικισμένη Σοφία Φυρού επέστρεψε στη Μύκονο και έβαλε «φωτιά» με το μικροσκοπικό μπικίνι της (vid)

Η αλήθεια πάντως είναι πως τέτοια προσόντα δύσκολα να τα… εγκλωβίσεις και άλλο τόσο δύσκολο είναι η πληθωρική καλλονή που έγινε γνωστή ως η οδηγός του αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό του Ηλία Βρεττού την Καθαρά Δευτέρα, να περάσει απαρατήρητη.

Τρόμος σε πτήση από Λονδίνο προς Λάρνακα! Λιποθυμίες και καταγγελίες από τους επιβάτες

Σκηνές «τρόμου» περιγράφουν βρετανικές εφημερίδες στην καμπίνα αεροσκάφους των Βρετανικών Αερογραμμών το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο πριν αυτό απογειωθεί από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου προς τη Λάρνακα.

22 διάσημες εικόνες που δείχνουν τη δύναμη της φωτογραφίας (Video)

Το περιοδικό φωτογραφίας COOPH εξερευνά 22 χαρακτηριστικές φωτογραφίες και μοναδικές στιγμές της ιστορίας που απαθανάτισαν τα ανθρώπινα συναισθήματα και συγκλόνισαν τον κόσμο.

Survivor Trailer: ΟΛΑ Αλλάζουν από τη Κυριακή. Σοκάρει ο Τραυματισμός του Νικόλα και η Μεγάλη Έκπληξη.

Προβληματισμός και αγωνία επικρατεί στους παίκτες των δυο ομάδων για το πως θα συνεχιστεί το παιχνίδι μετά την αποχώρηση της Εύης Σαλταφερίδου! Διάσημοι και Μαχητές συζητάνε λίγο πριν τον αγώνα και φυσικά τα «καρφιά» για το χαμόγελο του Νικόλ