Ελάτε μαζί μας κάνοντας απλά ένα "LIKE"!

Παρακαλώ περιμένετε.... 10 δευτερόλεπτα...!!!...Παράβλεψη...

Απίστευτα, μοναδικά και πιπεράτα νέα!


Τελευταία νέα από τους 4 τροχούς!

Απίστευτο κι όμως αληθινό...Γιατί πρέπει να κλείσετε τις web-καμερές σας, τώρα! ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ!

Η ασφάλεια του διαδικτύου είναι πάντα επίκαιρο και φλέγον ζήτημα και οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθούν, όπως απέδειξε ένας ρώσικος δικτυακός τόπος, ο οποίος προσφέρει ζωντανές μεταδόσεις από χιλιάδες “ξεκλείδωτες” διαδικτυακές κάμερες σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στις 250 χώρες βρίσκεται η Ελλάδα και η Κύπρος, στις οποίες εμφανίζονται 36 και 9 παραβιασμένες κάμερες αντίστοιχα.

Ο δικτυακός τόπος Insecam, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για να αποδείξει το πόσο εύκολη είναι η παραβίαση των προσωπικών κωδικών και πως δεν υπάρχει καμία υπηρεσία που να προσφέρει ουσιαστική ασφάλεια.

«Την προηγούμενη εβδομάδα καθόμουν στον υπολογιστή μου και παρακολουθούσα έναν νεαρό άνδρα από το Χονγκ Κονγκ να χαλαρώνει στο σαλόνι του, μια Ισραηλινή να καθαρίζει το δωμάτιό της και μια ηλικιωμένη στη Βρετανία να βλέπει τηλεόραση», γράφει ο δημοσιογράφος που επιμελήθηκε το θέμα στο περιοδικό Motherboard.

Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο της υπόθεσης είναι το γεγονός πως οι χάκερς έχουν δηλώσει πως ο τρόπος που εισέβαλαν σε αυτούς τους κωδικούς ήταν πολύ εύκολος.

Οι υποκλαπείσες κάμερες χρησιμοποιούσαν τους προγραμματισμένους κωδικούς ασφαλείας που είχαν εγκατασταθεί από τους κατασκευαστές και δεν είχαν αλλαχθεί από τους καταναλωτές. Προεπιλεγμένα ονόματα χρήστη όπως «admin» και κωδικοί πρόσβασης όπως «12345» μπορούν να «σπάσουν» πολύ εύκολα.

Η λίστα του δικτυακού τόπου Insecam περιλαμβάνει ακόμα 4.591 κάμερες στις ΗΠΑ, 2.059 στη Γαλλία, 1.536 στην Ολλανδία και 500 στη Βρετανία.

Πηγή:  http://www.newmoney.gr