Ελάτε μαζί μας κάνοντας απλά ένα "LIKE"!

Παρακαλώ περιμένετε.... 10 δευτερόλεπτα...!!!...Παράβλεψη...

Απίστευτα, μοναδικά και πιπεράτα νέα!


Τελευταία νέα από τους 4 τροχούς!

Μην πλένετε τα τζιν σας λέει ο CEO της Levi's Πηγή: Μην πλένετε τα τζιν σας λέει ο CEO της Levi's


Ένα ερώτημα που πλανάται σχετικά με τα παντελόνια τζιν, αν πρέπει να πλένονται ή όχι, έρχεται να απαντήσει ο CEO της Levi's, Chip Bergh, ο οποίος προτείνει στους καταναλωτές να πάψουν να πλένουν τα denim τους.

"Αν ρωτήσει κανείς τους fun των τζιν, θα σας πουν να μην τα πλένετε", αναφέρει ο Bergh σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Fortune.

Η ασυνήθιστη αυτή συμβουλή μπορεί να μην γίνει αποδεκτή από τις...
μανάδες των καταναλωτών, αλλά οι μικροβιολόγοι αναφέρουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών.

Η βασική διαφωνία ανάμεσα στους οπαδούς του πλυσίματος και αυτούς που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να πλένονται τα παντελόνια τζιν (denim) είναι η φθορά από τα πλυσίματα και φυσικά η εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

Δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα τζιν που δεν πλένονται είναι βλαβερά για την υγεία, αναφέρει ο Bernhard Redl, βιολόγος στο πανεπιστήμιο του Innsbruck στην Αυστρία.

Τα βακτήρια που μεταφέρουν τα παντελόνια από το σώμα μας δεν είναι επιβλαβή για εμάς, αναφέρει σύμφωνα με τον businessinsider ο Rachel McQueen, καθηγητής ανθρώπινης φυσιολογίας στο πανεπιστήμιο της Alberta στον Καναδά,

"Το να πλένει κάποιος τα χέρια του είναι σημαντικότερο από το να πλένει τα τζιν του", αναφέρει.

Πριν από κάποια χρόνια ο καθηγητής με την ομάδα του έκανε ένα πείραμα, όταν άφησε άπλυτο το τζιν που φορούσε για 15 μήνες και στον έλεγχο που έγινε πριν πλυθεί, αποδείχτηκε πως είχε σχεδόν τα ίδια βακτήρια με ένα τζιν που είχε πλυθεί.

Είτε έπλεναν το τζιν μία φορά στις 15 μέρες, είτε μία φορά στους 15 μήνες είχε τον ίδιο περίπου αριθμό βακτηρίων.

Βέβαια όπως αναφέρει ο καθηγητής η... μυρωδιά μπορεί να είναι το βασικό πρόβλημα σ' αυτή την περίπτωση.

Πάντως όπως σημειώνει ο κ. McQueen το να αερίζει συχνά κάποιος το τζίν του είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμηθεί η μυρωδιά, στην περίπτωση που δεν θέλει να το πλύνει, για να μην το καταστρέψει.