Ελάτε μαζί μας κάνοντας απλά ένα "LIKE"!

Παρακαλώ περιμένετε.... 10 δευτερόλεπτα...!!!...Παράβλεψη...

Απίστευτα, μοναδικά και πιπεράτα νέα!


Τελευταία νέα από τους 4 τροχούς!

Καταδικάστηκε σε 1000 μαστιγώσεις για προσβολή του Ισλάμ

Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε τον ιδρυτή ενός ιστότοπου, στο οποίο συζητείται ο ρόλος της θρησκείας στο συντηρητικό βασίλειο, σε 10 χρόνια κάθειρξη και 1.000 μαστιγώσεις για «προσβολή του ισλάμ», όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε η διαχειρίστρια του ιστότοπου Σουάντ Σαμάρι.

Ο Ράιφ Μπαντάουι είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο σε πρώτο βαθμό σε...
7 χρόνια κάθειρξη και 600 μαστιγώσεις, ποινή που έκανε αυστηρότερη στο εφετείο. Εξάλλου ο ακτιβιστής, που συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012, καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ριάλ (περίπου 193.000 ευρώ), σύμφωνα με τη Σουάρι.

Οι δικηγόροι του Μπαντάουι δήλωσαν ότι η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν πολύ αυστηρή, αν και ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ακόμη πιο αυστηρή τιμωρία, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ο ακτιβιστής να δικαστεί για το έγκλημα της αποστασίας, για το οποίο αν κρινόταν ένοχος θα μπορούσε να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, όμως ο δικαστής απέρριψε την κατηγορία αυτή.

Ο Μπαντάουι κατηγορήθηκε τελικά για τη διάπραξη εγκλημάτων μέσω του Διαδικτύου και για απείθεια προς τον πατέρα του — που αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Σαουδική Αραβία.

Στον ιστότοπο Free Saudi Liberals του Μπαντάουι έχουν αναρτηθεί άρθρα που επικρίνουν σημαντικές θρησκευτικές προσωπικότητες της Σαουδικής Αραβίας, όπως ο Μεγάλης Μουφτής, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αρχές έκλεισαν τον ιστότοπο, ο οποίος σύμφωνα με τη Σουάρι «επέκρινε τη θρησκευτική αστυνομία, τα σχολικά βιβλία και κάποιες αποφάσεις των ουλεμάδων», οι οποίες σύμφωνα με την ίδια ήταν αντίθετες με την ουσία του ισλάμ. Όμως η ίδια διαβεβαίωσε ότι ο ιστότοπος θα συνεχίσει να λειτουργεί με άλλο εξυπηρετητή. 
Πηγή: http://www.nooz.gr/