Ελάτε μαζί μας κάνοντας απλά ένα "LIKE"!

Παρακαλώ περιμένετε.... 10 δευτερόλεπτα...!!!...Παράβλεψη...

Απίστευτα, μοναδικά και πιπεράτα νέα!


Τελευταία νέα από τους 4 τροχούς!

Το μεγαλύτερο ιαπωνικό πολεμικό από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Αποκαλυπτήρια του μεγαλύτερου πολεμικού πλοίου του ιαπωνικού ναυτικού από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα.

Το μεγαλύτερο πολεμικό της πλοίο από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα παρουσίασε η Ιαπωνία. Πρόκειται για το «Ιζούμο», το οποίο είναι καταχωρημένο ως αντιτορπιλικό, ωστόσο διαθέτει ένα κατάστρωμα πτήσης 250 μέτρων, ειδικά σχεδιασμένο για την μεταφορά και ...
εξυπηρέτηση μέχρι 14 ελικοπτέρων, παραπέμποντας σε αεροπλανοφόρο και δημιουργώντας προβληματισμούς στην Κίνα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση, το «Ιζούμο» θα χρησιμοποιείται σε αποστολές εθνικής άμυνας (κυρίως ανθυποβρυχιακού πολέμου και επιτήρησης θαλασσίων συνόρων), ενώ παράλληλα στοχεύει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων στη μεταφορά προσωπικού και εφοδίων σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Η κατασκευή του πλοίου ξεκίνησε το 2009, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο πως τα «αποκαλυπτήριά» του λαμβάνουν χώρα εν μέσω της διαμάχης μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας για το σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται μεταξύ της νότιας Ιαπωνίας και της Ταϊβάν. Οι Ιάπωνες αποκαλούν τα νησιά «Σενκάκου», ενώ οι Κινέζοι «Ντιαογιού», και εδώ και μήνες και οι δύο χώρες στέλνουν σκάφη να κάνουν περιπολίες στην περιοχή.

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο των κινεζικών αμυντικών δαπανών, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση αυτών που ζητούν επανεξοπλισμό και ενίσχυση των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στην Ιαπωνία. Η Κίνα διαθέτει ήδη ένα αεροπλανοφόρο- το πρώην σοβιετικό «Βάριαγκ», το οποίο ολοκληρώθηκε, εκσυγχρονίστηκε και κατονομάστηκε Λιαονίνγκ- ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η ναυπήγηση ενός δεύτερου.

Αν και από τεχνικής πλευράς το «Ιζούμο» είναι αντιτορπιλικό, κάποιοι αναλυτές εκτιμούν πως στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από μαχητικά αεροπλάνα ή γενικότερα αεροσκάφη που έχουν την δυνατότητα κάθετης αποπροσγείωσης, κάτι που θα σημάνει μεγάλη αλλαγή στην ιαπωνική αμυντική πολιτική. Βάσει συνταγματικών περιορισμών, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν έναν αυστηρά αμυντικό χαρακτήρα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην επιδιωχθεί η κατασκευή αεροπλανοφόρου από το 1945 και μετά. Το «Ιζούμο» το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευήν, θα τεθεί σε λειτουργία το 2015.

68η επέτειος της ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Χιροσίμα στην 68η επέτειο της πρώτης στην Ιστορία ρίψης ατομικής βόμβας, η οποία αφάνισε την πόλη αυτή της δυτικής Ιαπωνίας.

Επιζώντες, συγγενείς θυμάτων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αντιπροσωπείες ξένων χωρών τήρησαν ενός λεπτού σιγή στις 08.15, την ώρα που στις 6 Αυγούστου 1945 το αμερικανικό βομβαρδιστικό Enola Gay έριξε την βόμβα που μετέτρεψε τη Χιροσίμα σε πυρηνική κόλαση.

Εκατόν σαράντα χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου ή πέθαναν στην συνέχεια μέχρι τον Δεκέμβριο του 1945 από τις συνέπειες της ακτινοβολίας.

Ακολούθησε, στις 9 Αυγούστου, ο βομβαρδισμός του Ναγκασάκι, που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων των 70.000 ανθρώπων και στη συνέχεια η παράδοση της Ιαπωνίας και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στις 15 Αυγούστου 1945.

"Προσφέρουμε από το βάθος της καρδιάς μας τη συμπαράσταση και την παρηγοριά μας στις ψυχές των θυμάτων δηλώνοντας ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξαφανίσουμε αυτό το απόλυτο κακό που συνιστούν τα πυρηνικά όπλα και για να χτίσουμε έναν ειρηνικό κόσμο», δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι.

www.kathimerini.gr