Ελάτε μαζί μας κάνοντας απλά ένα "LIKE"!

Παρακαλώ περιμένετε.... 10 δευτερόλεπτα...!!!...Παράβλεψη...

Απίστευτα, μοναδικά και πιπεράτα νέα!


Τελευταία νέα από τους 4 τροχούς!

Πιες ξύδι!

Το ξύδι συνοδεύει τα φαγητά, δίνοντας μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο. Η κατανάλωσή του μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης και της ινσουλίνης, βελτιώνοντας έτσι το γλυκαιμικό δείκτη και παράλληλα δίνει μια αίσθηση...
κορεσμού.
Η βασική του χρήση γίνεται στις σαλάτες και στην παρασκευή σαλτσών που τις συνοδεύουν. Έχει ελάχιστες θερμίδες και καθόλου λίπος.
Το ξύδι συντηρείται για πολύ καιρό χωρίς να χαλάσει. Το μόνο που μπορεί να του συμβεί είναι με το χρόνο να χάσει λίγο από το άρωμά του.

Τα βασικότερα είδη ξυδιού είναι:

α) Ξύδι από κρασί: Το πιο διαδεδομένο είδος, θα το βρείτε σε κόκκινο ή λευκό χρώμα. Το κόκκινο συνδυάζεται με σαλάτες και κρέατα, ενώ το λευκό ταιριάζει καλύτερα σε “λεπτότερες” γεύσεις ή και σε ωμά φαγητά.

β) Μπαλσάμικο: Ξύδι με αρχική προέλευση από την ιταλική πόλη της Μοντένα και πλέον από πολλά άλλα σημεία του κόσμου και φυσικά και από την Ελλάδα. «Έρχεται» και αυτό σε κόκκινο και λευκό χρώμα. Το συγκεκριμένο ξύδι κατασκευάζεται από πετιμέζι αντί για κρασί και εκεί οφείλει τη γλυκόξινη γεύση του. Το άρωμά του είναι έντονο, γι’ αυτό μην το παρακάνετε στις ποσότητες.

γ) Ξύδι μηλίτη: Φτιάχνεται από το κρασί χυμού μήλων και είναι ελαφρύ, αρωματικό με έντονη τη γεύση του φρούτου. Ταιριάζει πολύ με λαχανικά και οστρακοειδή.

δ) Ξύδι ρυζιού: Φτιάχνεται από σπόρους ρυζιού και είναι πολύ ελαφρύ. Θα το βρείτε σε μαύρο, κόκκινο και λευκό χρώμα. Έχει μια χαρακτηριστική «γλυκιά» γεύση και πολλές φορές αντικαταστά το μπαλσάμικο.

Ξύδι μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε και εσείς. Θα χρειαστείτε ένα λίτρο κρασί και ένα λίτρο νερό. Αραιώστε το κρασί με το νερό σε ένα γυάλινο μπουκάλι και αφήστε το κάπου που έχει ηλιοφάνεια. Μετά από 2 μήνες αυτό θα έχει γίνει ξύδι. Όσο περισσότερο το αφήνετε τόσο πιο δυνατό θα γίνει.
http://www.ipop.gr/